Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011

Ιδέες υπάρχουν πολλές................


Φτιάξε κάλυμμα για τον καναπέ σου!


Εάν είτε θέλεις να καμουφλάρεις τον καναπέ σου που είναι σκισμένος, λεκιασμένος, ταλαιπωρημένος ή απλά εκτός μόδας είτε θέλεις να αλλάξεις χρώματα για να φτιάξει η διάθεση σου, έχεις δύο λύσεις.
Η μία είναι να αγοράσεις ένα κάλυμμα από κάποιο κατάστημα που συνήθως δεν θα ταιριάζει στα μέτρα και θα είναι πάνω του σαν ξένο ρούχο. Η άλλη είναι να ξεθάψεις ένα κουβερλί που σου αρέσει και δεν χρησιμοποιείς πια και να το προσαρμόσεις κόβοντας το στα μέτρα του καναπέ σου.
Θα χρειαστείς: ένα μεγάλο κουβερλί  για ένα δίμετρο καναπέ. Μια κουτάλα ξύλινη  και έξι παραμάνες.
Πως θα το κάνεις: Θα καλύψεις τον καναπέ με το κουβερλί αφήνοντας περίπου 8 ? 10 εκατοστά να περισσεύουν στο πάτωμα μπροστά του.
Με το κουτάλι σπρώξε το ύφασμα όσο πιο βαθιά μπορείς ώστε να μπει καλά ανάμεσα στα κάθετα και τα οριζόντια μαξιλάρια καθώς και στις άκρες για να παραμένει σταθερό όταν κάθεστε.
Δίπλωσε τις άκρες στα μπράτσα του καναπέ και στερέωσε με τις παραμάνες στο κάτω μέρος, ώστε να μην φαίνονται.
Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις  μεγάλα σεντόνια αλλά και κουβέρτες.


Θέλεις καινούργιο κεφαλάρι για το κρεβάτι σου; Κατασκευάσε το μόνος σου!

Ένα κεφαλάρι με υφασμάτινη επένδυση μπορεί να αποδειχθεί μια ακριβή υπόθεση. Αντί λοιπόν να ξοδέψεις μια περιουσία, μπορείς να το κατασκευάσεις από ένα παλιό πάπλωμα.
Θα χρειαστείς: Ένα μεγάλο παλιό πάπλωμα ή μια χοντρή παλιά κουβέρτα. Ένα ξύλο πάχους 2 εκατοστών, ύψους 1 μέτρου και πλάτους όσο είναι το κρεβάτι σου. Δύο ξύλινες τάβλες 5Χ7,5Χ100 εκ., ένα ψαλίδι ένα καρφωτικό με συνδετήρες, μια μεζούρα, ένα τρυπάνι και 4 ξυλόβιδες των 5 εκατοστών.
Πως θα το κάνεις: Θα απλώσεις το πάπλωμα στο πάτωμα και από πάνω του θα τοποθετήσεις το ξύλο. Θα κόψεις το πάπλωμα γύρω - γύρω από το ξύλο αφήνοντας ένα περιθώριο 10 πόντων περιμετρικά.
Θα διπλώσεις το κομμάτι των 10 πόντων στο ξύλο από τι μία μεριά και θα το καρφώσεις με το καρφωτικό ανά 5 ? 7 εκατοστά. Θα τεντώσεις το πάπλωμα από την άλλη μεριά του ξύλου και θα το καρφώσεις με τον ίδιο τρόπο. Μετά τα κάνεις το ίδιο και με τις υπόλοιπες δύο πλευρές.
Στη συνέχεια θα πάρεις τις δύο τάβλες και από την φαρδιά μεριά θα κάνεις δύο τρύπες 2,5 εκατοστών στην κάθε μία, κατόπιν θα τις τοποθετήσεις παράλληλα με τις στενές πλευρές από την πίσω μεριά του ξύλου σε απόσταση 15 εκατοστών από κάθε άκρη του ξύλου, με τη μία τους άκρη να εξέχει 60 εκατοστά από το ξύλο.
Θα βιδώσεις τις δύο τάβλες με τις ξυλόβιδες στο ξύλο μέσα από τις τρύπες που έχεις κάνει. Το κεφαλάρι σου είναι έτοιμο.
Στη συνέχεια ακούμπησε το κεφαλάρι σου στο τοίχο και σπρώξε το κρεβάτι σου μπροστά του.


Υπέροχα καλύμματα για τις καρέκλες από τα χεράκια σου!

Σε κάθε σπίτι υπάρχει ένα όμορφο τραπεζομάντιλο που οι μέρες του τελείωσαν, μόλις οι λεκέδες από κόκκινο κρασί ή σάλτσα έμειναν για πάντα χαραγμένοι πάνω του. Αν τυχαίνει να έχεις ένα τέτοιο τραπεζομάντιλο δεν χρειάζεται να το πετάξεις. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να ντύσεις ένα σετ από καρέκλες.
Ακόμα και αν το ύφασμα δεν φτάνει για όλες μπορείς να επενδύσεις τις δύο που βάζεις στις κορυφές του τραπεζιού.
Θα πρέπει βέβαια πρώτα να βεβαιωθείς, ότι τις καρέκλες που θέλεις να επενδύσεις μπορείς να τις ξεβιδώσεις από κάτω και να αποσπάσεις το κάθισμα.
Θα χρειαστείς: Ένα τραπεζομάντιλο, ψαλίδι, κατσαβίδι, καρφωτικό και συνδετήρες 6 χιλιοστών για το καρφωτικό.
Πως θα το κάνεις: πρώτα θα ξεβιδώσεις το μαξιλάρι του καθίσματος και θα το τοποθετήσεις ανάποδα στο πίσω μέρος του τραπεζομάντιλου στο σημείο που δεν έχει λεκέδες. Στη συνέχεια κόψε το ύφασμα γύρω - γύρω απ΄ όλες τις πλευρές αφήνοντας περίπου 8 εκατοστά περιθώριο. Δίπλωσε το ύφασμα στα πλάγια του μαξιλαριού και στερέωσε το στα πλάγια του καθίσματος με το καρφωτικό. Φρόντισε οι συνδετήρες να απέχουν μεταξύ τους περίπου 2 εκατοστά.
Τοποθέτησε το κάθισμα πίσω στη καρέκλα και βίδωσε το.
Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις: Λινά σεντόνια, μεγάλες πετσέτες φαγητού.


Κουρτίνα μπάνιου με νέα υλικά που ήδη έχεις!

Οι μεγάλες πολύχρωμες πετσέτες για τη θάλασσα που τις έχεις καταχωνιασμένες όλο το χρόνο σε κάποιο ντουλάπι και τις χρησιμοποιείς μόνο για λίγους μήνες θα μπορούσαν να γίνουν υπέροχες κουρτίνες μπάνιου και να αλλάξουν όλη τη διακόσμηση του μπάνιου σου.
Θα χρειαστείς: Δύο μεγάλες πετσέτες θαλάσσης, 14 μεταλλικούς κρίκους με κλιπ.
Πως θα το κάνεις: Θα στερεώσεις τους κρίκους στην στενή μεριά της πετσέτας αφήνοντας ένα διάστημα περίπου 12 εκατοστά ανά κρίκο (ανάλογα με το μέγεθος της πετσέτας).
Πέρασε τους κρίκους στο στην σωλήνα που έχεις ήδη περασμένη την πλαστική σου κουρτίνα εναλλάξ με αυτήν. Δηλαδή ένας κρίκος της πλαστικής κουρτίνας με ένα κρίκο της πετσέτας. Έτσι δημιουργείς ένα κάλυμμα για να μην βρέχει το νερό την πετσέτα που είναι μόνο διακοσμητική και καλό είναι να μην βρέχετε.
Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις σεντόνια ή και τραπεζομάντιλα ανάλογα με το μέγεθος του μπάνιου σου.


Μεταμόρφωσε ένα αδιάφορο άλμπουμ φωτογραφιών!

Αν είχες μερικές λινές πετσέτες που είτε έπεσε πάνω τους κάποια κόκκινη σάλτσα, είτε κάποιες μπήκαν στο πλυντήριο με κόκκινες κάλτσες και αχρηστεύτηκαν, μπορείς να χρησιμοποιήσεις όσες έμειναν, για να καλύψεις με αυτές ένα ή περισσότερα άλμπουμ φωτογραφιών και να τους δώσεις όμορφη όψη.
Θα χρειαστείς: μια σιδερωμένη πετσέτα, μια κορδέλα με πλάτος περίπου ένα εκατοστό και ψαλίδι και κόλλα για χειροτεχνίες.
Πως θα το κάνεις: άπλωσε την πετσέτα ανάποδα. Τοποθέτησε επάνω της ανοιχτό το άλμπουμ και κόψε γύρω - γύρω την πετσέτα αφήνοντας ένα περιθώριο 2 εκατοστών. από κάθε πλευρά.
Ρίξε μερικές σταγόνες κόλλα κατά μήκος της μιας από τις μακρύτερες πλευρές του άλμπουμ, στο εσωτερικό του εξωφύλλου. Δίπλωσε το ύφασμα και πίεσε το για περίπου ένα λεπτό πάνω στη κόλλα μέχρι να στεγνώσει. Επανέλαβε την διαδικασία από κάθε πλευρά και για τις υπόλοιπες πλευρές.
Πρόσεξε κατά τη διαδικασία να μην τεντώσεις πολύ το ύφασμα ώστε να κλείνει το άλμπουμ αφού θα το έχεις κολλήσει.
Στη συνέχεια κόψε 4 κομμάτια κορδέλα στο μήκος της κάθε πλευράς του άλμπουμ με γωνία 45 μοιρών σε κάθε τελείωμα ένωσης και κόλλησε την πάνω από το ύφασμα σε κάθε πλευρά. Κόλλα πρώτα τις μακρύτερες και μετά τις κοντύτερες. Πρόσεξε την ποσότητα της κόλλας να μην ξεχειλίσει από την άκρη της κορδέλας.
Το άλμπουμ σου είναι έτοιμο.
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις επίσης τραπεζομάντιλα ή σεντόνια.


Και μια νησίδα σωτηρίας για την κουζίνα σας!

Μπορεί οι πρακτικές νησίδες της κουζίνας να σας φαίνονται μια λύση που απευθύνεται αποκλειστικά σε πολύ μεγάλους χώρους όμως αποτελεί μια έξυπνη ιδέα και για μικροσκοπικούς. Τοποθετώντας μια νησίδα στο μέσον της κουζίνας ουσιαστικά αφήνουμε περισσότερο χώρο για ντουλάπια και κερδίζουμε όλο τον ωφέλιμο χώρο στο κάτω μέρος της. Η μια της πλευρά μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί για τραπέζι με τη βοήθεια ψηλών σκαμπό που μπορούν να αποθηκεύονται σε μια ειδική εσοχή που θα δημιουργήσουμε κάτω από την επιφάνειά της.Πηγή: http://www.decomania.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί και η δική σας άποψη μετράει!

wibiya widget

Hand Art Eveline

Hand Art Eveline
Χειροποίητα κοσμήματα, προσκλητήρια βάπτισης , γάμου, παιδικοί πίνακες

Home Design, επιπλα, διακοσμηση, feng shui & συμβουλες για ενα ομορφο οικολογικο σπιτι!

RealShop

RealShop
έξυπνα gadgets με στυλ & φαντασία, για την κουζίνα.... κάντε κλικ στην εικόνα

Για περισσοτερες ιδεες και λυσεις

Για περισσοτερες ιδεες και λυσεις
Κάντε κλικ στην εικόνα

Προσφορες εως και 50%

Προσφορες εως και 50%
Κάντε κλικ στην εικόνα

Συνολικες προβολες σελιδας