Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2012

Μυστικά Καθημερινότητας!

Μυστικά που θα κάνουν τη ζωή μας και την καθημερινότητα μας πιο εύκολη!

Πόσες φορές έτυχε να πλύνετε ένα ρούχο και να βγει ''σε άλλη διάσταση'' δηλαδή τόοοοοσο μικρό; Ειδικά όσοι έχετε στεγνωτήριο σίγουρα θα ξέρετε.... Για να αποφύγετε όσο το δυνατόν περισσότερο τη συρρίκνωση των ρούχων σας πλύνετε τα πρώτη φορά στο χέρι με κρύο νερό (όσο πιο κρύο τόσο πιο καλά)Δίχτυ πλυντηρίου! μία λύση για πολλές περιπτώσεις. Μπορείτε να βάλετε μέσα τα αρκουδάκια του παιδιού σας που όσο και αν το ξεχνάμε είναι πηγή μικροβίων και αλλεργιών και χρειάζονται συχνό πλύσιμο. Το δίχτυ θα τα προστατεύσει από το να τραβηχτούν τα χέρια - πόδια - κεφάλια τους και τα αγαπημένα τους παιχνίδια θα παραμείνουν σαν καινούρια και πάντα καθαρά! Το ίδιο μπορείτε να κάνετε με τα εσώρουχα που δε θέλετε να ταλαιπωρηθούν ή να κάνουν τραβήγματα οι δαντέλες τους, να φεύγουν οι μπαλένες κτλ. Φυσικά είναι πολύ χρήσιμο και για τα καλσόν που υπάρχει κίνδυνος να βγουν από το πλυντήριο χαλασμένα με τραβήγματα από το φερμουάρ που μπορεί να έχει κάποιο άλλο ρούχο στο πλυντήριο. Τέλος, φροντίστε τα πλεκτά σας να πλένονται πάντα σε τέτοιες σακούλες πλυντηρίου για να μην ''τρίβονται'' και να διατηρούνται σαν καινούρια!
Όταν πλένουμε ένα πάπλωμα στο πλυντήριο υπάρχει κίνδυνος το εσωτερικό υλικό να μετακινηθεί και να αλλάξει η φόρμα του. Πριν το πλύνετε λοιπόν, βάλτε στις 4 γωνίες ή ακόμα και στη μέση του παπλώματος παραμάνες ασφαλείας. Έτσι θα κρατήσει το σχήμα του ακόμα και μετά το πλύσιμο


Πριν βουλώσουν τα σιφώνια συνήθως κάνουν την προειδοποίηση τους, βουλώνουν και αν τα σκαλίσουμε λιγάκι καθαρίζουν μέχρι την επόμενη φορά που θα βουλώσουν για τα καλά... Υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε για να το αποφύγετε. Το βασικό πρόβλημα είτε πρόκειται για κουζίνα είτε για μπάνιο είναι τα λίπη, αντί λοιπόν να χρησιμοποιήσετε τα ειδικά αποφρακτικά καλύτερα ρίξτε το βράδυ αρκετό υγρό ειδικό για λίπη (κατά προτίμηση κάποιο ισχυρό). Αφήστε να δράσει όλο το βράδυ χωρίς να ρίξετε νερό στο σιφώνι, το πρωί θα δείτε την διαφορά! Επίσης μπορείτε να το κάνετε προληπτικά μία φορά στους 2 μήνες για παράδειγμα για να ξενοιάσετε μια και καλή!


Για να καθαρίσετε την κεραμική εστία: Ρίξτε σόδα φαγητού και ξύδι και απλώστε σε όλη την επιφάνεια. Αφήστε 5 λεπτά και μετά σκουπίστε χωρίς να τρίψετε. Μπορείτε φυσικά να χρησιμοποιήσετε και υγρό σαπούνι πιάτων και να καθαρίσετε με ένα μαλακό σφουγγάρι. Επειδή όμως η επιφάνεια της κεραμικής εστίας είναι γυάλινη για να έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα ολοκληρώστε το καθάρισμα με υγρό για τα τζάμια και σκουπίστε κανονικά με χαρτί.


Αν είστε σε σπίτι με κλιματισμό μάλλον είστε από τους τυχερούς αυτές τις μέρες. Αν όμως όχι, τότε ο καλύτερος τρόπος να διατηρήστε δροσερό τον χώρο σας είναι να κλείσετε όλα τα παράθυρα από το πρωί που είναι το σπίτι πιο δροσερό και να κατεβάσετε τα παντζούρια στη μεριά που χτυπάει ο ήλιος. Μην ξεχνάτε όταν μετακινηθεί ο ήλιος προς άλλη πλευρά του σπιτιού να κατεβάσετε τα παντζούρια εκείνης της πλευράς.


Αν ετοιμάζεστε να λείψετε από το σπίτι, ένας τρόπος για να διατηρήσετε την υγρασία που χρειάζονται τα φυτά σας είναι να βάλετε την γλάστρα μέσα σε ένα μεγάλο κασπό ή γλάστρα χωρίς τρύπες ή ακόμα και έναν κουβά το οποίο θα έχετε γεμίσει με νερό. Έτσι το φυτό σας από τις τρύπες που έχει κάτω η γλάστρα θα μπορεί να τραβάει όσο νερό χρειάζεται


Όσο πλησιάζει το καλοκαίρι και καθόμαστε περισσότερο έξω, τόσο χρειάζεται να βάψουμε έπιπλα, μεταλλικά αντικείμενα ή ακόμα και να φρεσκάρουμε τους τοίχους μας. Συνήθως όμως ανοίγοντας την μπογιά βλέπουμε ότι έχει ξεραθεί και αγοράζουμε άλλη. Λάθος! Υπάρχει τρόπος και να χρησιμοποιήσουμε την παλιά μπογιά και να την αποθηκεύσουμε έτσι ώστε την επόμενη φορά να είναι έτοιμη προς χρήση. Πρώτα βρίσκουμε ανάλογα με το χρώμα το μέσο διάλυσης πχ το πλαστικό είναι υδατοδιαλυτό οπότε βάζουμε νερό, η λαδομπογιά χρειάζεται διαλυτικό ή αλλιώς νέφτι. Στο ξεραμένο χρώμα βάζουμε το μέσο διάλυσης και ανακατεύουμε πολύ καλά, ακόμα και αν φαίνεται ότι δεν διαλύεται εσείς να επιμένετε, θα δείτε σύντομα αποτελέσματα. Ανακατέψτε και προσθέστε όσο χρειάζεται. Όταν θα τελειώσετε με το βάψιμο, προσθέστε το μέσο διάλυσης για να γίνει λίγο πιο νερουλό από ότι χρειάζεται και αποθηκεύστε κλείνοντας το καπάκι και σφραγίζοντας με χαρτοταινία. Αν όταν το ανοίξετε θέλετε να είναι πιο πηχτό, απλά αφήστε λίγο ανοιχτό το δοχείο να εξατμιστεί το διαλυτικό ή το νερό και καλή επιτυχία! Φυσικά αυτό δεν ισχύει για μπογιές που έχουν να χρησιμοποιηθούν πολλά χρόνια....Τώρα που θα σηκώσετε τα χαλιά μπορείτε να τα δώσετε σε πλυντήριο (προτιμήστε αυτά που έχουν δωρεάν φύλαξη). Αν όμως τα κρατήσετε στο σπίτι μπορείτε να τα διατηρήσετε καλύτερα ως εξής. Κάνετε ένα φρεσκάρισμα με ένα αφρώδες ειδικό απορρυπαντικό. Αφήνετε να στεγνώσουν πολύ πολύ καλά για να μην κρατήσει υγρασία και μυρίσουν. Για μεγαλύτερη φρεσκάδα βάλτε φακελάκια λεβάντας και τυλίξτε τα μαζί με το χαλί. Αν δεν έχετε πρόβλημα με σκόρο μπορείτε να βάλετε οποιαδήποτε άλλα αρωματικά φακελάκια. Προτιμήστε να τα τυλίξετε σε υφασμάτινες μακρόστενες σακούλες αντί των πλαστικών. Αν δεν έχετε μπορείτε να τα τυλίξετε σε παλιά σεντόνια και να δέσετε τις άκρες σαν καραμέλες. Έτσι τον επόμενο χειμώνα τα χαλιά σας θα είναι γεμάτα φρεσκάδα απαλά και αρωματισμένα.


Σήμερα το θέμα μας; Κουρτίνα μπάνιου. Όταν επιλέγετε κουρτίνα μπάνιου προτιμήστε τις αδιάβροχες υφασμάτινες κουρτίνες γιατί μπορείτε να τις πλένετε άφοβα στο πλυντήριο ακόμα και με τα υπόλοιπα ρούχα σας! Αν όμως έχετε πλαστική κουρτίνα μπορείτε πάλι να την βάλετε στο πλυντήριο σε ελαφρύ πρόγραμμα με κρύο νερό όμως γιατί αλλιώς θα τσαλακωθεί πολύ. Αν την πλύνετε μόνη της (σε πλυντήριο ή λεκάνη) προσθέστε ξύδι για να φύγουν τα άλατα. Για να διατηρήσετε για περισσότερο καιρό καθαρή την πλαστική κουρτίνα και να γλιστράει το νερό πάνω της χωρίς να αφήνει στίγματα περάστε ένα χέρι baby oil.

Πηγή: facebook.com
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί και η δική σας άποψη μετράει!

wibiya widget

Hand Art Eveline

Hand Art Eveline
Χειροποίητα κοσμήματα, προσκλητήρια βάπτισης , γάμου, παιδικοί πίνακες

Home Design, επιπλα, διακοσμηση, feng shui & συμβουλες για ενα ομορφο οικολογικο σπιτι!

RealShop

RealShop
έξυπνα gadgets με στυλ & φαντασία, για την κουζίνα.... κάντε κλικ στην εικόνα

Για περισσοτερες ιδεες και λυσεις

Για περισσοτερες ιδεες και λυσεις
Κάντε κλικ στην εικόνα

Προσφορες εως και 50%

Προσφορες εως και 50%
Κάντε κλικ στην εικόνα

Συνολικες προβολες σελιδας